KAKI AYAM

Berlari berkaki ayam tadi, diatas rumput padang, 20 pusingan sampai jemu nengok benda sama. Sepusingan 620m dan jumlah semua 12.4 km. Masa ialah 68 minit – rekod geli2 aku la kiranya ini dgn jarak seperti itu.

Mesti spesis ayam kalu lalu kat situ naik heran – kenapa la manusia ni tak pakai kasut. Suka aku bagi tau engkau wahai ayam – sebabnya ialah aku nak mengelak dari kena heel pain (plantar faciities). Kalau lah aku balon jugak di atas jalan tar maka sudah tentulah aku akn bye bye pada event yang bakal aku nak join nanti terutama PBIM. He he macam Nabi Sulaiman lak, leh bercakap ngan hewan. Lagipun ayam, bila aku tak berkasut – proses refleksoloji berlaku.  Ketua Reban pun ko tak kenal….isssh….issh…ayam betul.

Nanti ko mesti terkejut bila kaki aku bersarung dengan selipar yang bernama vibram fivefingers. Tapi ada ke vibram nih ikut shape 4e, yang lebar didepan. Al maklum dulu aku ni kan pemanjat kok kelapa, bila selalu sangat berpijak atas pelepah kelapa, ini lah akibatnya. Selama 39 tahun aku pakai kasut yang salah. Kini kaki aku sakit dan tak selesa di hujungnya. Kalau lah aku ber barefoot dari dulu lagi, mungkin kaki aku ni tak jadi macam gini. Oo pulak, mana leh aku pakai vibram ni cos weight tak mengizinkan. Kalu 65/70kg kira jadi, tapi sekrg meter timbang dajal tu selalu tunjuk 79kg cemana.

Jom nengok kawan kita Tan Wah Seng dlm link you tube ni. Banyak kali juga dia ni naik podium dlm kategori senior veteran. Bertiang2 lah, tiang TNB, tiang tekon, tiang Maxis kat tepi jalan tu – aku kena tinggal sama dia. Video thestaronline.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: