SANGKUT BESKAL

Mau kasi sangkut beb. Sebuah alat mengangkut beskal yg dinamakan rear boot 3-bike carrier kat kedai samy di Bt Caves. Carrier selalu disebut menjurus kepada kapal mengangkat pesawat seperti USS George Washington yang sekarang ini berada di Lautan Korea. Mintak simpang jangan lah korang berperang. Punah segalanya. Tapi akal manusia di dunia dah berkocak, kapitalis menuju kehancuran, banyak negara kaya sudah jadi bankrap. Menangani masalah itu perang dihalalkan. Kapitalis bangkit sesudah perang – begitulah hukum alam. Katun la aku ni carrier beskal boleh lak sama ngan carrier kapal terbang. isshhh.

Semasa di kedai sammy  terjumpa dengan bro Halim dan sempat sembang2 pasal beskal sama dia. Halim membeli minyak cuci rantai dan wa pun tangkap satu jugak – rantai kotor hati sakit. Jenis dari CL-1 (synthetic blend chain lube with PTFE). Hobby mobby…

Tempat sangkut beskal ni ku beli cos aku tak mau beskal ni jadi passenger di dalam kete. Ada lebih baik kita letak kan dia kat luar sahaja. Boleh bawak family bersama jika mau jenjalan dan mengayuh. JPJ benarkan ke ni…adoi tak pepasal kena saman pulak nanti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: