CICM RUN

CICM run berlalu pergi….kini menunggu pulak pada event yang akan datang. Semalam swim 1.5k pastu kayuh layan 3 kali Bkt. Cinta dgn jarak lebih kuang 20k…ni pehal pulak aku treneng beriya2 sangat? adakah aku akan gi ke Mersing untuk ATM Trithlon next weken. Jawapannyer pagi Jumaat baru tahu. Ikut plan mau gi – tapi tengok keadaan dulu. Ombak ganas minta dipujuk angin menderu tidak mengapa.

Pagi tadi di hadapan Stadium Nasional Bkt. Jalil aku berlari lagi dengan jarak10k dengan masa 62:54m. Faktor letih treneng semalam membuatkan aku tak leh buat below 1 jam. Apakan daya aku bukan powerman. CICM run dan aku bersama ribuan pelari merempit dengan tujuan mengisi kelapangan waktu weken. 4km aku try buat pace below 5 minit/sub5 tapi bila masuk km ke 5 dan seterusnya hancusss, tak leh gi. Memula si Hanafy cangkuk pastu si Yim pulak dan aku cuba cangkuk balik dan akhirnya mata cangkuk aku pun tumpul. Dari mengelak dari memaksa diri, ada lebih baik aku slowkan pace menjadi 6/7 minit sahaja.

Hehe tapi masa last 150m baki perlumbaan nak berakhir, aku bantai speed ala2 Rabuan Pit merempit kat track menuju ke finishing time. Lepaskan gian lama tak buat speed. Kalau ada kengkawan nengok mesti gelak.

Medal dibubuh dalam casing/box merah kuning macam bendera Selangor pulak…cayalah cun. Untuk menghormati box ini, akan ku simpan pencil2 drawing aku kat dalamnyer nanti. Baju semalam pun bagus dari jenis dry fit jenis NB. Air vico ada, roti bun, nasi lemak wa tak ambik, buahan pun disediakan. Ok latu bayar RM30.00 berbaloi2

Ramai kengkawan mengambil bahagian sungguh laju dan mesra. Sempat berborak2 dangan gang seperembitan yang lain serta ambik2 gambo. Superb beb. Gambar oleh Yim Heng Fat (ran pakai kain pulikat – pehh cayalah sambil menjinjing kamera masih boleh buat 56minit. Gambar atas dari Wan Azmi)




5 Responses to “CICM RUN”

  1. Deo Says:

    Cayalah KR! Saya je tak tercangkuk KR tadi, baru nak tegur, KR dah hilang, tinggal asap je… hehehe.. Good luck in ATM Triathlon (lambong nih hehehe)

  2. yimster Says:

    Tahniah KR. Pape pon yang penting habiskan apa yang dimulakan. Gut lark ngan Tri ATM nanti ya, you can surely do it!

  3. zulhassan Says:

    Pergilah mersing ya ada geng

  4. Imam Says:

    lu memang hebat beb….. bagus.. bagus… semoga terus aktif….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: