TIBI RUN SELESAI

Larian TIBI pagi ok baik, tiada hujan…cuaca yang ngam membolehkan runners merempit dengan pace yang mereka suka. Sape yang potensi podium mengkaden kaki memasing dengan pace bawah 4 minit. Larian 7.6km itu boleh mereka tamatkan dalam masa  28 minit sahaja. Tetapi macam biasa aku hanya mampu mencatat 42 mint – itu pun sudah kira ok, kalu ikut2 kan hati mahu sampai 50 minit cos memikirkan sok ada satu lagi event yang harus aku join iaitu chin woo biathlon.

Biasalah, bila ada yang bermula pasti ada yang berakhir – adat atau lumrah alam. Dari starting line pastu ke finishing line. Tiada kemalangan atau perkara buruk terjadi semasa race diadakan. Alhamdullilah. Persiapan oleh semua urusetia yang terlibat mengamit kenangan indah dan akan terpahat pahala yang terlindung. Tahniah kepada Metrology Corporation (M) Sdn. Bhd yang berjaya menganjurkan larian ini. Sambil berlari kita insaf kepada mereka yang menderita terkena penyakit ini. Semoga kita semua rakyat Malaysia yang tercinta sentiasa dalam keadaan sihat dan cergas.

Kalau lari terasa penat ada lebih slowkan pace anda atau berjalan pastu sambung berlari balik. Sebabnya kalau berlari jantung lebih kuat bekerja jika dibandingkan ketika kita berjalan. Jangan mendesak tubuh kita, bimbang beban tak tertanggung. Takut kolap. Pesanan dari penaja “run for health”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: