TADI DI CHIN WOO

Tahun lepas diadakan pada 14/12/2009 dan aku berjaya melakukan catatan masa duration swim 21.45 s (800m) dan ran 38m (7km). Sila klik untuk laporan aku setahun yang lalu.

Hari ini dipanjangkan umur oleh Tuhan membolehkan aku turut serta sekali lagi. Flag off kategori aku bermula pada pukul 9.20 pagi. Jika dulu aku berada di lane 14, hari ini undian di lane ke 4 iaitu kawasan deep/kedalaman 25 kaki ke bawah. Hal ini membuatkan graviti badan menarik ke bawah dan renangan aku pun menjadi perlahan dan akhirnya aku sampai jua dgn masa 20 mint. Aku pun malas nak tekan minyak sangat masa swim ni cos takut krem ke apa nanti susah sebab seriau tempat ni dalam. Maka aku pun maintain je lah ala geli geli sebab nak selamat lagi pun selesai swim, run 7km berlari menunggu pulak.

Setelah melalui transation, aku pun berlarilah dengan catatan masa 42 minit untuk 7 km. Sepanjang larian aku memerhati jugak tapak menara wariasan yang akan dibina dikawasan situ. Mendongak ke atas…pehh kalau jadi tinggi betul bangunan ini nanti cos tempatnya di atas bukit. Juga aku berlari dibawah laluan moneral, juga menoleh ke Stadium Merdeka, memerhati Jalan Petaling dan macam2 ada yang menarik di situ.

Kawasan sini dah lain benar kalau banding dgn 10 tahun lepas…agaknya kalau dibina jugak Menara Warisan…tak tau la jadi camne?Aku ni bukan anti pembangunan tapi kalau boleh biarlah tempat ni jgn dikacau….amat nostalgia dan tinggi nilai sejarahnya. Kalau di Eropah misalnya…mana ada dia oang usik tempat2 cenggini. Dia oang konservasi lagi….kan best…kan…kan…kan. Lenkali next year kita nak berbiathlon kat situ tak lah jem semacam.

Kesimpulannya memang best berlari ala2 jogging sambil bersiar2 ini. Larian sepoi2 bahasa di tengah terik matahari mengelilingi 3 loop Stadium Merdeka dan Jalan Hang Tuah. Gambar courtesy dari malaysian runner & mr tey eng teong….tqvm

2 Responses to “TADI DI CHIN WOO”

  1. ijam Says:

    ya, tahniah en ramlan. Habis jugak ye. Penat ikut belakang masa lari first loop tu. Power!!

  2. rlans Says:

    tahniah ijam, your 1st CW biathlon & thn depan kita join lagi…mana yg teknik yg tak betul tu kita repair lagi bagi mantap

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: