LEH JOIN KE NI?

Kalau aku join boleh ke?…mende? – tu Pulau Kapas ke Marang Swimthon. Pe jaraknyer? 6.5 km. Bulan bape? April/Mei 2011. Huhu Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Tanya…Hang Jawab.

Acara swim marathon  tahunan ini dibuat oleh Kerajaan Terengganu dengan tujuan mempopularkan distinasi pelancongan negeri itu melalui event sukan. Tengok lah keadaan, jika aku boleh swim 60 laps x 50m dlm kolam kompom aku join. Selasa lepas dah gi join kelas dgn Luvis kat Ombak Swim Club di Shah Alam coz style renangan aku ni memang kena repair mana yang patut2. Luvis kenalkan pulak dgn gang2 swimmer kat sana dan mungkin lenkali wa  join grup training endurance di bahagian pool bertutup. Gang sana  tu pulak  memang tiap2 tahun gi ke Marang kapas tu.

Dalam kategori men’s (35 – 49 thn) tahun ini, peserta pertama tiba ialah Andrew Tebbutt dari UK dgn catatan masa 1:34.23s. Ganas betul timing Mamat ni, sangat mavelos kalau banding dengan aku – entah sampai ntah tidak. Tengoklah keadaan.

Selesai main2 air dalam kelas, melepak kat Restoran Al Ali sambil makan roti canai pisang bersama dgn Luvis dan Deo…Pehh tak sedau dah pukul 1.00 pagi. Macam2 ynag kita oang borakkan. Best jugak tempat tu…macam2 makanan ada. Paling best Indo Mee telo mata. Lenkali wa mesti layan. Gambo wa swim oleh Tey Eng Tiong semasa chin woo ahad lepas manakal gambo tengah ngeteh oleh Deo – TQVM Bro.

7 Responses to “LEH JOIN KE NI?”

  1. ryzals Says:

    tak ajak wa pon tok..

  2. kakirunner Says:

    lepak kat ali smlm?sy lepak situ jugak.tp balik awal..dtg s.alam bg taula..bleh lepak minum..ehehe..umah sy dekat situ je..

  3. zulhassan Says:

    nak joinlah klas renang tu … bagilah masa dan time ya tok. Kalau free leh gak tambah ilmu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: