KISAH SPIKE

Lama dah tak pakai – satu jenis adidas dan satu lagi nike. Had jenis adidas tu telah ada peristiwa yang terjadi. Cerita nyer begini: Alkisah ini berlaku pada tahun 2006 semasa wa menyertai acara track & field peringkat zon UM di Stadium MSN Bkt. Jalil – kasut ini dirembat oleh kaum semasa wa tengah melakukan warming up untuk persiapan acara 4x400m. Wa letakkan betul2 kat tempat long jump. Sungguh pantas kaum tu mencelok dalam 2 minit dah lesap. Ciss.

Kelalaian atau ketidaksangkaan adalah faktor utama kaum ini telah memanjangkan tangannya mencelok kasut berpaku wa ini. Memang binawe tapi aku belum sampai tahap nak sumpah sampai jadi katak lagi coz aku masih boleh sabau lagi. Mau aku paku kapla mamat ni. Bayangkanlah bila marshall panggil untuk masuk dalam pit, aku pulak melilau mencari spiket yg kena rembat tu. Mana nak jumpa dia oang dah kebas. Akhirnya wa nek keatas tempat dok Stadium pinjam spike member tapi tak ngam sama wa punyer kaki. Wa gasak jugak pakai spike tu akhirnyer menang jugak dapat emas. Bila abis race kaki ada sikit melecet kat jari tepi.

Nak jadi cerita selang berapa bulan kemudian, kasut ini telah dikembalikan semula kepada wa melalui sowang member bernama Boboy.  Kebetulan Mamat yang merembat kasut tu adalah kawan kepada si Boboy…adusss cekikrama betul korang. Boboy ni pulak satu team sama wa dan selalu treneng dan member dgn wa. Dia tau ni kes dan pasal tu dia pulang sama wa.

Kasut aka spike ni, wa sayang sama lu arrr – dah kena rembat tetiba dia oang pulang kan semula pulak. Agaknyer Tuhan tak izinkan kasut itu bersama dgn si pencuri tu. Simpan rasa panas tu pasal dia kasi pulang. Spike ni, tapaknyer pun dah tertanggal cos agaknyer dia oang simpan dlm bonet kete lama sangat (haba panas kasut tu pun lekang). Semalam wa gi hantar kasi jahit sebelah hujung, dulu bahagian tengah. Tapi yang mana satu wa nak pakai masa pacesetter track meet next week – belum diputuskan lagi. Takut nak pakai pun ada cos bimbang boleh kena plantar facitiies. Size 9uk, ada member nak pinjam wa kasi sekejab. Mau lebih terperinci pasal spike sila klik kat sini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: