SALAM 2011

Berakhir sudah 2010 selepas  jam di Dataran Merdeka berdenting kul 12 tadi. Tiap2 tahun pun macam begitu – semua oang datang kat situ. Cool ke datang kat situ, wa ingat kureng la cos benda ni tiap2 tahun dibuat  – aduss bimbang gejala maksiat berleluasa pulak, tiada siapa yg membendungnya. Mamat2 dan Minah2 tu bersukaria mengikut2 kengkawan mengikut rasa – tu yang jahanam. Pastu gasak merempit. Polis pun tak terkawal.

Tak ada cara lain ke nak sambut tahun baru. Klise aka clithe. Tahun lepas ada one mile dash, cool jugak. Tahun ni larian dari Jalan Doraisamy ke Dataran Merdeka tu tak ada pulak….ntah naper agaknyer? Trafik…duit tak ade….amatur wilayah malas….tak cukup korum….Kan ke bagus di buat tiap2 tahun sebagai kalender rasmi. Atau pun buat satu event pertandingan memungut sampah – sampah ditimbang dan sape berat menang. Bawak sampah tu lari ke DBKL.

Aku dgn family sambut tahun baru di Mapela Jalan 223 dengan nasi lemak panas 2 bungkus, barli limau gelas beso tak cukup then tambah segelas air limau biasa lagi, mee ladna (tak sedap), kuih pau kacang menebeng meniaga kat depan situ pastu jual sebiji sampai 1.50 (tak sedap). Hancus korang jual pau mahal2. Tak cool langsung. Gambo DM, celok dari Utusan Malaysia.

One Response to “SALAM 2011”

  1. kakirunner Says:

    walaupon sy ni muda la jugak..tapi sy memang tak setujula ade konsert2 ni..konfirmla maksiat bertambah2..bulan 9 nanti tungula ramai yg buang anak..begitulah malaysia tiap2 tahun..ape nak jadi..haiihh…

    duit konsert bagi kat anak2 yatim lagi bagus..buat jamuan tahlil ke..ada jugak faedah..pahala..haha..mintak maaf mr.KR..panjang pulak mengkomen.. :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: