SEPINTAS (TRACK MEET)

Pacesetter track meet selamat diadakan pada hari semalam (Ahad) 9 Januari 2011. Selepas larian hijrah pd minggu lepas aku menyambung aktiviti larian aku dgn join track meet ini. Track meet aku punah semalam angkara terkena minor hamspring ketika berlatih di MPSJ bersama gang RBU minggu sudah. Ingatkan dah ok – rupa2nyer bertambah teruk bila aku cuba henjut untuk acara 200m. Benda cenggini harus recovery sebulan tapi kau buat2 tak tau pulak…isssh.

Selepas acara 200m maka diadakan pula acara 4x100m dan 4x400m. Aku bersama Din, Fendi  dan Imam merempit bersama bergilir2  dengan larian geli2 sahaja dgn tema “kasi abis udah”. Bila baton hinggap ke tangan aku…berlarilah gue sambil menahan kepedihan injury. Waduhh, sakit beb macam nk putus urat otot ku ini gamaknya. Hanya 3 pasukan yang mengambil bahagian akhirnya kita orang “gang ayam jelingan master” dapatlah jugak pingat gangsa. Nasib baik dapat medal.

Kejohanan kali ini ok la sama macam tahun lepas. Presiden dan Setiausaha Kelab turut mengambil bahagian…bagus jugak tetapi bila Nakhoda kapal tiada di atas kapal maka kelasi pun kelam kabut la sikit. Majlis penyampaian hadiah dan pengumuman pemenang sedikit tidak teratur kerana miscommunication agaknya.

Acara 3 ribu meter menggunakan timing chip kerana untuk berlepas beramai2 secara lamp sum. Lain2 acara menggunakan stop watch. Gang RBU (running blogger united) muncul secara tiba2 telah mewarnai kejohanan kali ini. Bebudak dari CARs pun kurang join…memasing sebok mengayuh beskal agaknya atau takut kena injury merempit atas track. Ramai juga yang buat lsd di Bkt Aman. KL.

Muncul pelari2  wanita berbakat seperti Ilyanna, Anni dan Shannaz. Syabas juga kepada pelari2 hebat yang lain seperti Adam Bola, Jasni, Guna kerana setia kepada event ini. Tahun depan aku pasti join lagi – apa salahnya setahun sekali.

4 Responses to “SEPINTAS (TRACK MEET)”

  1. RaYzeef Says:

    salam KR, patut la mcm kurang hepi haritu, masih injured ya.

    apa pun tahniah, dapat juga bawak balik medal🙂

    Pelari RBU pompuan memang dasyat, kami tumpang glamer jer…he he

  2. ijam Says:

    tu nasib je KR tu dpt medal, terima kasih krn bagi tunjuk ajar hari tu, injured pun injured lah, asalkan masuk bahagian.
    Next time, kita perkuatkan lagi.

    • rlans Says:

      sesama beb…biasala tu injury, kalu idak x dinamakan sportsman btw teruskan training bukak langkah kasi laju lagi….all de best

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: