LARIAN BUAH PINGGANG

Satu event larian yang dinamakan “kidney day run” akan diadakan seperti maklumat poster di bawah. Sila klik untuk download borang penyertaan. Tarikh tutup ialah 10 Mac 2011. Bayaran untuk penyertaan ini ialah RM20.00. Kenapa tidak RM5 sahaja – jangan tanya kepada saya. Sila tanya kepada penganjur. Semasa berlari sila memegang buah pinggang anda dan hulurkan tangan ke atas menunjuk isyarat bagus (thumb up). Itu tanda kidney anda bagus. Tak lah – joke je lah. Tapi kalau korang nak buat memang cool. Berlari untuk kesihatan dan sayangilah buah pinggang anda.

Larian ini menyediakan hadiah wang tunai dan jarak hanya 5k sahaja. Pelari Kenya pasti tidak akan lepas peluang. Hehehe silakan – dalam masa 14/15 minit korang akan sampai ke finishing line lalewalei wahai ko Kenyan. Lagi aku suka berdesup-desup. Aku kalau lari mungkin sampai dalam masa 25 minit itupun terponggeh-ponggeh.

Juga akan diadakan satu karnival berkaitan penyakit buah pinggang di situ (Dataran Merdeka). Dijemput untuk screening for kidney disease – mana la tau kut kut kita terkena simpton penyakit ini. Pelawa saudara mara, sahabat handai ke booth yang disediakan. Gunakan peluang yang ada sebaiknya. Jika ke hospital K’jaan selalu kena que lama. Kat situ free aje tapi sila lap peluh anda bagi kering dulu. Bukan apa takut haruman peluh memotong stimkan petugas/nurse kat situ.

2 Responses to “LARIAN BUAH PINGGANG”

  1. RaYzeef Says:

    saya mesti piley!!!

  2. Imam Says:

    huhuu… bule mtk tulun dr. fida check kan nih…. hehee…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: