BADMINTON

Teringat kisah badminton pulak….game yang aku ni suka selain dari running. Tetapi dah lama tak pegang racket.

Hari ini bermula Terbuka Korea iaitu Badminton Super Siries yang menyediakan hadiah keseluruhan sebanyak rm3.8 juta. Peminat badminton seluruh Negara masih menumpukan perhatian kepada Datuk Lee Chong Wei yang baru menjuarai penuh bergaya dalam terbuka Malaysia minggu lepas. Lin Dan menunggu untuk pertemuan ini setelah sakit perut pada semi-final minggu lepas.

Jurulatih Datuk Misbun Sidek tidak kesana kerana seperti yang kita maklum bahawa beliau sudah resign dari BAM. Kemelut antara Datuk Misbun Sidek dengan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) perlu diperhalusi supaya tidak mendatangkan kerugian kepada sukan terulung negara.

Apakah pendekatan yang digunakan oleh Presiden BAM bagi menyelesaikan perkara ini?…..Perlu didingat Misbun adalah seorang jurulatih yang berjaya melatih seorang juara badminton yang digeruni di dunia, Datuk Lee Chong Wei. Adakah kerana Chong Wei gagal menyaingi Lin Dan di Sukan Asia dan Olimpik maka tugas Misbun dianggap tidak berkesan. Kita perlu memahami pengorbanan masing-masing sebelum mendengar suara hati beliau yang paling dalam. Rimas…rimas aku nengok BAM ni. Apakah yang dibisikan oleh isteri PM di telinga Chong Wei semasa di podium Ahad lepas? Nak tau, tanya la yang empunya badan.

Advertisements

2 Responses to “BADMINTON”

  1. Imam Says:

    huhuu…. tuuu bisikan azimat kesumat bang….. heheee..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: