KAPAS

Biasa aku begenang 20 laps x 50m bersamaan 1km mengambil masa 30 minit dan kalau 40 laps macam petang tadi aku buat dalam masa sejam. Issh aku ni belum cuba untuk buat 50/60 laps tanpa henti. Kalau 60 laps bersamaan 3 km…..ooo ada balance lagi 2.5 km. Ha ha kecoh. Jadike panggilan Kapas ni, adus tak lama lagi. Aku panggil projek ni “panggilan kapas” iaitu sempena acara swimathon (berenang jarak jauh ala marathon) dari Pulau Kapas ke Marang sejauh 5.6 km. Kalendar event kata dibuat pada 24 April 2011. Belum tahu lagi nak join ke tidak. Tengok la keadaang..ada “ang” lak – slang oang ganu ler tu.

Apa kata jom menyanyi lagu yang ada perkataan “Kapas”. Tajuk lagu “mengapa dirindu”. Sebuah nyanyian asli, pusaka melayu perlu dijunjung. Indah bahasanya. Pe kena mengena lagu ni dgn swimathon?. Sebab lirik lagu ni ada perkataan kapas la dan hv meaning from bottom of my heart. Guna mi spik english sikit. Guna bahasa sound dia” tersirat sebuah makna dari dalam lubuk hatiku”…..banding –  kalau di translate terus jadi “makna dari bawah jantung hatiku. Tak boleh, kan – tu pasal banyak oang guna maglish la ni. Asal bahgia, udah. Anak2 yg ambik exam paper BM jgn cari pasal pulak nak gatal2 guna maglish2 ni.

NyanyianUji Rashid (Lirik/gubahan – Ahmad Wan Yet / Zain Mahmood)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: