RIBUT

Ribut kuat sekitar Lembah Pantai semasa aku berlari petang semalam. Banyak betul pokok tumbang di sekitar dalam Kampus UM. banyak kenderaan kena hempap oleh pokok tumbang. Sebatang pokok melintang meyekat lauan berhampiran Fakulti Kejuruteran. Anggota keselamatan cepat2 bertindak memotong pokok tersebut. Kesesakan telah berlaku diseluruh kampus.

Hujan mulai turun setelah 6 minit aku begerak untuk berlari. Belari mulai dari UM menghala ke Padang Kilat TNB (buat satu pusingan) lepas tu naik ke Bukit Bangsar seterusnya ke Jalan Damansara dan masuk balik ke UM. Hujan ini mengingatkan aku semasa join Penang Maraton yang lalu, berlari dalam keadaan hujan tetapi di ats Jambatan. Juga hujan yang panjang semasa menyertai Mersing Triathlon bulan Disember lalu.

Seksa juga berlari naik Bukit Bangsar ni tapi laluan nya best, banyak banglow lot diatasnya sehinggakan ada yang menggunakan lift untuk naik ke rumah mereka. Akhirnya aku selamat juga sampai balik ke UM semula dan seterusnya aku berenang2 lah macam main2 air je sebanyak 10 laps slow2. Tujuan terjun kolam just nak cooling down. Tak larat dah nak swim lama2. Gambar oleh Enas Naem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: