AMATILAH YE

Esok aku akan join olahraga UM dengan mengambil bahagian acara 1500m, 800m, 4x100m & 4x400m. Acara tahunan untuk Staf UM. Ala…tak lah competetive sangat hanya geli2 je. Tak kisah la dapat pingat kaler apa, yang penting dapat menyertai pun dah kira bagus. Peserta merangkap pengurus pasukan ada sikit jem ler cos aku tak dapat nak bertenang untuk persiapan race – almaklumlah urus2 kan kengkawan, harap2 semua member yang baik hati akan menolong sama.

Petang tadi demi untuk ambik mood/feel nak merempit esok ku lukis gambar sepasang spike dan medal milik Alberto Juantorena (Cuban) yang pernah memenangi emas sukan olimpik dalam acara 800m & 400m di Montreal Canada pada tahun 1976. Dulu masa aku kekecik, pehh bukan main minat giler aku – bila terpandang kelibat aksi runners kat magazine, tanpa melengah masa terus ku potong gambarnyer dan tepek kat buku album…tapi tak dapt nak folow up kisah nyer kerana masa tu tiada info dan sumber. Sekang pulak sepintas kilat hanya dihujung jari, kilk mouse ajer. Lagenda runners dulu banyak yang best2…..Ada ku tulis catatan kat sketching aku tu.

Semenjak balik latihan berenang di PD minggu sudah, entah kenapa kaki aku jadi berat semacam dan bahu/shoulder aku pulak macam oang terlebih main gym. Tapi walau cemana sekalipun pojek Kapas tetap akan ku teruskan jugak. Jom nengok Minah pro ni swim kut2 dapat sedikit sebanyak tip. Video ni bagus, kalau ada kengakawan tersinggah kat blog aku ni, sila amat-amatilah ye.

2 Responses to “AMATILAH YE”

  1. kamarms Says:

    semoga encik ramlan dapat no SATU…

  2. Aini Kasim Says:

    Good Luck KR!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: