ZON AKU (OLAHRAGA)

Semalam tamat satu episod untuk diriku dalam arena lari melari, rempit merempit, hambat menghambat di atas track. Kejohanan Olahraga staf UM namanya.

Ya rabbi, cuaca panas giler semalam dan seperti biasa aku hanya tido2 ayam sebelum datang ke situ…biasalah itu memang standard. Akhirnya Zon 7 mengakhiri kejohanan kali ini dengan tempat kedua dengan jumlah pungutan pingat emas sebanyak sepuluh bijik dengan aku menyumbang sbanyak empat bijik gold dalam acara yang telah kusebut semalam. Tak sangka pulak boleh dapat sampai empat. Semua ini dah tersurat agaknya setelah aku menyusun, menelepon, meng”sms, meng”emel, mengajak, memujuk semua kengkawan dalam zon aku untuk turut serta. Agaknya Tuhan membalas keikhlasan aku kut. Ye ler…bukan ada apa-apa tujuan lain. Title Johan dipegang oleh Zon 1 dengan perbezaan hanya atu perak sahaja. Penyumbang emas iaitu Prof. Zanariah dan Ruzaimah dalam zon aku tidak dapat hadirĀ kali ini membuatkan pungutan pingat dan keputusan menjadi spoil.

Kita (UM) menyewa Stadium UiTM untuk kejohanan kali ini. Tahun depan Stadium UM akan siap dan mungkin akan menyemarak kegiatan olahraga di sekitar lembah pantai. Area Kerinci, Bangsar, B’field, PJ Utara memang tidak mempunyai Mini Stadium ber”track lantas menyukarkan peminat2 atau pengemar acara olahraga untuk berlatih. Sudah sekian lama menunggu sehingga kaki ku ni dah hampir tak larat lagi nak melangkah barulah garisan balapan itu akan muncul tak lama lagi.

Tahun depan pulak, entah boleh entah tidak aku berlari lagi. Hanya Tuhan sahaja yang akan menentukan. Apa-apa pun tahniah kepada kengkawan yang menyumbang pingat serta membantu tugas2 pengurus semasa aku merempit sama semalam. Tima kasih daun keladi, tahun depan berjumpa lagi… pantun klise dh beribu kali oang guna…patut reka pantun baru. No time la, badan pun dh sengal2 ni, kapla pun dah sengal sama…yezaaaa..

4 Responses to “ZON AKU (OLAHRAGA)”

  1. RaY Says:

    Tahniah KR, semakin veteran semakin power

  2. zackyui Says:

    Tahniah Tok! Baek tu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: