LAGI KISAH

Cerita larian bateri bersambung lagi, disebabkan kekecohan pada mlm minggu yang lalu serta maklumat pengaduan sudah sampai ke telinga Kementerian Belia & Sukan lantas dipanjangkan pula melalui carta organisasinya ke Pesuruhjaya Sukan iaitu sebuah badan yang memantau kegiatan sukan daripada kelab2 sukan di seluruh Negara. Menteri atau pegawai incharge senang je…why u dont follow the rule?

Adalah terang dan jelas mengikut terma dan akta pertubuhan sukan, semua kelab atau syarikat yang ingin menganjurkan sesuatu event larian misalnya mestilah memberitahu atau patut mendapat permit dari pertubuhan tersebut. Denda rm5 ribu atau penjara 2 bulan jika gagal berbuat demikian.

Larian energizer telah tidak mendapat permit untuk mengadakan larian tersebut. Sebab tak dapat cos tak apply. Terlepas pandang. Dulu masa run chap ayam terlepas pandang tak apa kut. Ini 10 ribu oang beb…adoiii. Maka dengan kekalutan ini maka susah la pulak pada mereka yang ingin mengadakan event larian pada masa akan datang. Impak atau cempias akan terkena kepada geng2 kita yang lain. Mungkinkah kegiatan larian akan menjadi lesu selepas ini.

Berita terkini juga bahawa energizer akan memulangkan balik yuran pendaftaran peserta melalui hebahan petang tadi. Memang kalut, cemana nak refund – yang dah dapat medal dgn goodie bag pun boleh claim jugak cos bukan dicatat nama pun masa dia oang ambik mlm tu.

One Response to “LAGI KISAH”

  1. zackyui Says:

    Pengurusan yg silap dari awal lagi… Harap2 dalam nak membetulkan keadaan jangan pulak salah laku lagi, jadik makin haru… huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: