CITER LAGI

Semasa berenang Ahad lepas di Kapas, semua peserta pasti kena gigit dengan ikan halus ni tapi apakah nama makhluk Allah ini? Aku tak tahu pulak. Beribu2 berjuta2 agaknya kalau calculate jumlah banyaknya, attack dan patuk seluruh badan seperti aku citer dulu. Bila selesai memulun selama tiga jam dan sampai ke darat, tidak pulak lebam atau meninggalkan kesan langsung. Tanya pada member, katanya sejenis kutu laut.

Kalau boleh, sesiapa geng yang tahu tolong lah bagi tau kat aku supaya boleh ku google carik atau boleh ku tanya terus kat Jabatan alam samudera sini. Pada aku patukan spesis micro ikan ini adalah lebih bagus dari patukan ikan terapi kulit yang pernah aku try di One Utama tak berapa dulu. Rasanya lebih bisa dan umphhh. Cewah macam nak makan  pulak. Betul, serius cakap memang berkhasiat macam alkupuntur terbaekk. Tak ada siapa buat kajian lagi benda ini. Agaknya bertambah sihat la kut kita2 yang join swimathon ni ye.

Macam ini kena join tiap2 tahun lah nampaknya supaya boleh kena gigit lagi dengan ikan halus ni. Terapi terbaek dan juga garam laut jugak memberi efek yang bagus juga untuk sistem imum badan. Timing aku 3 jam lebey, saja lelama dok dalam air melayan terapi gigitan ikan ni dan bagus pasal benda tu la konon tapi sebenarnya pace slow giler, endurance pun dah kurang.

Tahun depan dengar citer dia oang nak gabungkan acara ini dengan larian pantai. Larian pantai dari Rantau Abang terus ke Marang. Boleh ke, takut injured je kaki cos pantai kan tak rata, ada yang sampai 35 degree condong. Chalet dan hotel kat sana nanti pasti akan penuh. Apa lagi belilah khemah, baru real.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: