SAYA MARHAEN gitu

Teringat aku malam isnin yang lalu ketika bersama family masuk la kat sebuah restoran dalam Mid Valley, nama tak mau sebut. Aku macam biasa pakai topi adidas kaler black/red dan berbaju r/neck bercap Kapas Marang swimathon. Ehhh, eh..sampai kat dalam pelayan tu macam tak layan pulak bila melihat aku masuk. Nak tanya order pun macam lambat2 je. Lenkali adakah aku perlu memakai kemeja lengan panjang celana bergosok untuk makan kat situ. Aku apa de kisah, yang penting ialah bila dah kenyang bayau jangan cabut lari tak bayau UDAH. Kalau lari tak cukup duit nak seatle nasi lemak sepinggan sampai rm16.90 contohnya – itu yang aku kisah. Apa nak buat memang setengah oang menghakim suasana seperti melihat luaran sahaja dalaman jarang dikupas seperti melihat cunnya design book cover tu tapi hampas didalam. Nantila satu hari aku pakai baju event run yg dah koyak2 dan nengok camne pulak dia oang…mau dia tak bagi aku masuk kut. Walau begitu halnya, sebagai anak manusia sepatutnya kita seperti kata Abdillah SM iaitu SAYA MARHAEN, MISKIN TAPI BERJIWA MEWAH. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: