LARI2…

Petang tadi nampak redup sebenarnya panas kerana kes jerebu menutup cahaya mentari. Mengikut Aini yang keje di meteoroloji ada 22 titik hot spot dikesan melalui satelit di Sumatera. Adoyai, jangan korang bakau lebey2 kat sana cos aku tertipu “kusangkakan redup rupanya panas” tak pepasal peluh aku kuar macam lepas mandi masa ran 2 loops bukit chenta petang tadi. Abis ran nasib baik ada air isotonik dan aku balun bergelas2. Hadir sama join larian petang tadi ialah Shasi (bukan shashi kapoor), Din Kolam, Malvin (tauke sparepart), Anai Naim, Aini, Anak ku Shazli dan sorang lagi yang namanya aku lupa. Pendek kata walaupun aku penat giler tapi hati gumbira dapat ran beramai2. Kalau aku sengsorang kompom buat satu loop sahaja. Bukit Chenta mencanak hanya yang pernah naik sahaja mengetahuinya betapa peritnya melangkah kaki naik ke atas. Jika stop berjalan – awas bukit chenta akan menyumpah bye..bye awek ko pasti meninggalkanmu…..taklah gurau je.  Masuk loop yang kedua…asmaradana lagi seksa macam dah putus chenta pulak rasanya. Akhirnya sampai juga ke hujung garisan (kolam renang). Selepas borak2 sekejab sambil minum air isotonik dan makan buah pisang yang di banje oleh Shazly aku pun menuju ke surau situ lepas tu sambung swimming sekejab dan membuat rengangan dalam air. Sketsa menggunakan pen drawing, 15 minit sketch untuk upload mengajak teman2 join bersama di mukabuku. Tengok tu perut dia 6 packs dok ada…tak jeles ke. Juga disebabkan aku menyebut nama Shashi Kapoor di atas, jom layan lagu Bobby (adik kepada Shashi iaitu Rishi) sekejab…tak suka jangan klik kalau suka teruskan menonton. Aku ni suka kisah silam lak..pe nak buat…Hum Tum Ek Kamre Mein Band Hon, ntah aku pun tak paham.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: