DERMA ORGAN RUN

Satu acara larian di atas pantai akan di adakan di Pulau Pinang (tapak venue: sebelah Rasa Sayang Resort & Spa), tajuk event: race against time, run for life atau pun organ donation run. Tarikh lari: 5 Jun 2011 (Ahad)

Masa tidak menunggu kita – kepada pesakit2 yang memerlukan organ2 untuk terus hidup. Sambil berlari harus kita mengingatkan perkara tersebut.

Tarik tutup 20 Mei lepas – memang dah terlepas tapi try la contact penganjur kut kut boleh join lagi. Mesti boleh kut. Aku memang tak gi cos akan join paceseter 15km kat Putra Jaya. Bersama ini aku lampirkan bentuk medal (aku design daa, kira donation jugak ni) dan borang penyertaan. Silalah sesiapa yang terluang dan berkesempatan. Pergilah kesana (Tanjung) – anak mami, pasembor, nasi kandar, laksa balik pulau dan serbaneka menanti anda.

Kita insan penyayang dan prihatin kepada mereka yang memerlukan sumbangan organ. Keinsafan kepada mereka yang memerlukannya, timbul pula ketenangan diri bila kita selalu menginsafi sesama manusia. Moh la kita menyertai larian ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: