EKIDEN (6TH)

Edisi ke 6 larian ekiden run hari ini clash dengan sambutan hari sejuta belia di Putra Jaya. Bila sambutan peringkat nasional diadakan maka pastinya kenderaan dan orang ramai bertambah. Putra Jaya sesak dan berlari pun tak berapa stim sangat. Aku sampai walaupun pukul 6.40 pagi masih melelau mencari parking kerana banyak simpang jalan ditutup.

Team ayam senggol-sengolan mendapat tempat ke 45 daripada beratus2 team dalam kategori open. Madi pulak buat hal cos last minute pukul 6 pagi baru habaq dia tak dapat datang kerana demam, patut kan malam tadi dia bagi tau sama wa. Memang leceh kalau run acara berpasukan ini kalau member buat hal camni. Dalam kete sebok menelepon member ngajak replace tempat dia…mana ada kutu nak cos tak set awal2. Memasing membuta ler. Nasib baik ada satu bro Tapa dari Johor ini menggantikan tempatnya – kebetulan  Fendi jumpa kat semejid…alih2 dia setuju je nak run.

Aku pulak mengasak berjaga sampai pagi menengok Piala Juara2 Eropah Barca vs MU. Bila tak tido, faham2 jelah pastu Madi pulak buat hal tk datang. Medal design sama macam tahun lepas lagi aku hampa. Kempomdeng betul la. Timing aku hari ini ialah 13:45s utk 3km run. Walau apapun tahniah kepada Fendi, Imm, Din & Bro Mustafa (otai kelab) kerana dapat menamatkan larian tadi dengan selamat dan jayanya. Lain tahun boh nama team ayam cubit2an elvy sulaksih pulak. Nama team “ayam kadok toing toing” pasukan si Kadok paling kelakar tahun ini…hehe. Lain tahun jangan serik pulak nak join. Kepada team yang menang dan naik podium hari ini – syabas diucapkan. Keputusan di bawah ialah dalam kategori mixed relay.

55.00 – Klang Runners
55.04 – KWSP
55.10 – Der Pacemakers Network 1
57.47 – Free Stylers
59.21 – aNR’s Shah Alam
60.14 – Team Poyo
61.33 – Car Pacers
62.16 – Team Haya Busa
62.26 – UPNM Mixed Team
62.58 – SMK Jinjang Speedy

5 Responses to “EKIDEN (6TH)”

  1. Imam Says:

    btul laa beb… mujur ada brader Tapa tuu… kalu tk kempunan… huhuu… Putrajaya sesak ngan manusia…. panas len macam lak tuu… medal sama mcm tahun lepas tapi size dia kecik lagi… huhuuu

  2. runnaz Says:

    ok la tu….geli-geli jerk……

  3. Imam Says:

    hahaa…. btul tuu Naz… aku memng terlebih geli geleman… Alaaa bang… bior jerr laaa… nk wat camner kalu dh call dia tk mau jwb…. huhuu.. yg penting… lu, wa, fendi & din kolam… kita dh laksanakan misi kita dgn jaya… hehee… team 4×100 n 4×400 tuuuu….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: