KU KALUNGKAN

Ku kalungkan kepada engkau setelah engkau menderita berlari teramat jauh sampai 42km dan 100km. Klise sebuah kalungan bunga ialah berupa bunga yang diikat2 kemudian dikalungkan dileher penerima.

Kali ini pulak aku ubah cara itu dengan melukis sekuntum bunga ros didalam sebuah bulatan kaca dijadikan seperti medal seperti medal larian ekiden tempoh hari gamaknya. Kalungan berbentuk ilusi untuk semua kawan2 yang menyertai KL Marathon 2011 dan Sundown Ultramarathon di Singapore nanti dengan ucapan selamat berlari kalau penat berhentilah sekejab ambik angin kemudian sambung lah balik. Aku hanya join separa marathon sahaja pada 26hb Jun ini walaupun tahun sudah plan nak join full la konon dan register full untuk early bird tapi akhirnya tak bayar fees.

Aku punya half maraton ini pun last minute register melalui pacesetter…hehe harap maklum. Impian yang gagal kerana keadaan tidak mengizinkan aku untuk berlari sejauh itu (42km – jauhnya dari PJ ke Pelabohan Klang contohnya)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: