LAGU

Paul Anka dengan lagu “she is a lady”, asal lagu ini dari Tom Jones. Sungguh menghiburkan menonton video klip di bawah walaupun dia bukan penyanyi asal. Gaya tersendiri sedikit mengajuk gaya Tom pada intro awal. Paul ialah seorang penyanyi dan penulis lirik dan pernah bersama Michael Jackson untuk garapan album, masih hidup sehingga sekarang berasal dari Kanada dan berumur 69 tahun. Sangat terpesona melihat anugerah bakat yang dimilikinya. Apa pun lagu yang dibawa sudah pasti tidak menghampakan. Lagu “Diana” hasilan tahun 1957 adalah top hit beliau. Begitu juga dengan “my way” Pernah ke korang dengau lagu ni – sila search kalau sempat. Korang soh nyanyi lagu apa pun hatta cok2 gendung ke ole2 bandung ke pasti tak menghampakan. Lainlah kalau aku yang menyanyi pasti sumbang mambang. Aku bukan penyanyi yang kekadang berangan jugak boleh dapat menghiburkan audien seperti mereka atau kengkawan lain yang merdu suaranya macam buluh perindu. Nyanyi geli2 pun out – apa nak buat. Macam mana agaknya kalau aku seorang penyanyi? Cermin ajaib pun tak dapt nak nolong yang aku angankan dan gambarkan ini. Tu merapu tapi yang pastinya aku adalah peminat Tom Jones dan Paul Angka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: