BOLA MLM TADI

Agg 6-4 di depan 90,000 penonton, gagal ke pusingan ke 3 kelayakan wc 2014, sorg red kad. Sebelum sepak mula ada PM call coach Rajagopal berbual demi mendorong semangat. Selepas perlawanan semua pemain menaiki bus menuju ke hotel penginapan taraf 5 * dengan wajah muram. Ada juga yang buat tak kisah.

Pulau Temasek jelas bergantung sepenuhnya kepada khidmat pemain-pemain importnya untuk mencari kemenangan. Apa kata FAM gi survey sorang dua pemain Brazil jadi PR kita, amacam. ok tak. Jangan ambik Mat Salleh nanti nampak ketara sangat. Kulit oang Brasil sama macam kulit oang sini sawo matang. Tak taulah…….apa sebabnye….kita dah support dah….sepenuh-penuh stadium, ke pasal tak pakai baju kuning. Kalau merah (Sin) kita pulak pakai kuning, warna ni tak jadi masalah kan utk dibezakan oleh reff. Bukan warna baju punya pasal la, wa ingat persiapan tak cukup, bolasepak kena hidup bersama pemain. Begitu juga sukan2 lain sama sahaja. Ingat lagenda hebat seperti Revelino (Brasil) training free kick je sampai 4 jam sehari.

Memang panjang citer pasal bola ni. Walauapa apa pun, semua golongan tak kira gender, umur dan bangsa datang beramai2 malam tadi untuk memberi sokongan demi tanah tumpah darah tercinta. Gelaran harimau Malaya adalah sama dengan gelaran Jen. Yamashita zaman Jepon dulu – aku tak like gelaran itu.

Boalasepak boleh merapatkan hubungan sosial di antara semua bangsa di Malaysia. Bertepok sorak bersama dan ada yang makan kuaci kongsi2 – tak kisah. Kesian jugak malam tadi cos parking jalan jauh, lrt cramp, budget lain potong untuk beli tiket dan jersey. Keputusan tak memihak pada kita. Aku pulak relax kat umah nengok tebesen je siap ada hd di ch 831. Juga aku lama dah tak main bola cos lutut kena maniskes tear lewat tahun 80 an dulu. Pada kengkawan yang ke Bkt. Jalil tadi malam, salute sama korang. Para pemain pulak wish tahniah jugak walaupun kalah. Adat pada setiap ahli sukan bertaraf pro, menang dipuja kalah dikutuk.

One Response to “BOLA MLM TADI”

  1. abu idris Says:

    arrayah.info – Kebencian Kaum Kafir Terhadap Islam Hingga Ke Padang Bola

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: