DALAM SUNGAI

Beberapa orang Mat Indon sedang menjaring ikan di tepi lopak air dalam sungai Klang bersebelahan Mid Valley berhampiran Apartmen Putra Ria. Kejadian ini minggu lepas ketika aku melintas fly over situ. Banyak jugak ikan yang tersangkut kat jaring dia oang. Dia oang turun ke bawah semasa air surut. Tak sangka banyak ikan boleh terperangkap di situ. Pakai spender je dia oang. Ramai oang tidak menyedarinya yang banyak ikan di dalam lopak air tersebut. Bebudak kita mana ada minat nak buat keje macam itu seperti di Kampung2 dulu. Dah tak lasak….banyak mengisi masa lapang dengan play station dan leka dengan gaget2 iphone ipad ditangan. Buat apa nak kotor2 masuk dalam sungai tu ye. Lagipun KL kan…kan.

2 Responses to “DALAM SUNGAI”

  1. zackyui Says:

    Dulu masa pergi kerje guna monorail kat stesen Tun Sambanthan, lepas ujan memang penah nampak diorang tangkap ikan kat situ. Ada satu masa tu ada nampak pekerja/tukang masak restoran Cina pon sibuk tangkap ikan kat situ. Lopak tu diorag yang korek, tunggu hujan nak perangkap ikan. Besau2 bang!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: