MULA BALIK

Misal kata korang terserempak dengan sebuah lukisan abstrak yang mahal dan dilukis pula oleh pelukis ternama di sebuah galeri atau pun di tempat public tapi tak faham pepe mengenainya dan jatuh nyampah. Persoalan macam mana nak njoy menengoknya dan faham.

Berjuta pun ada harganya beb. Jadi kena belajar lah ye, susah nak explain kat sini atau pun cuba klik kut2 faham. Kalau tak cuba memahaminya maka takut ada yang potong stim bila mengatakan lukisan abstrak itu conteng2 macam oang hilang akal dan anak dia umur 9 tahun pun boleh buat. Itu yang susah sikit. Ada aku kisah.

Bila mula je kelas melukis..benda ni lah yang aku cacak kan dulu kat kapla masing2. Elemen & principle of art design memang penting, jikalau tak faham benda yang bersifat acuan dan bercabang ini maka teraba2 lah korang nak meneruskan minat dalam bidang ini. Kalau nak mendirikan sebuah bangunan mestilah ada cerucuk dan konkrit nya….tul tak. Kira macam foundation la.

Kelas melukis kod GREK1003 (water colour painting) bermula kelmarin dan akan terus lah sampai sehingga14 minggu. Makna kata pada setiap petang bernama Isnin itu tiadalah aku melakukan aktiviti riadah yang lain seperti kebiasaannya…cuma aku akan mengusong perkakasan melukis dan pergi ke SKET untuk mengajau pelajar melukis. Masih ramai yang belum hadir kerana minggu ini ialah add & drop week. Suka hati koranglah nak ambik ke tidak. Namun begitu kebiasaannya minggu depan akan ada lebih kurang 40 oang pelajar akan mengikutinya.

2 Responses to “MULA BALIK”

  1. Deo Says:

    Kelas pun dah mula balik ni. Aduuuhhhh stresssssss nyaaaaaaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: