TIKA HUJAN

Sekarang ni musim hujan dan aku pulak demam. Demam ni akibat dari over dose tika Solomon x-trail Ahad lepas ku kira. Masa turun ke sana badan pun rasa macam tak best. Mentelah lagi terkena pulak renjisan hujan selepas itu.

Petang ini pun hujan jugak dan aku hanya duduk di bilik lantas ku ambik sketch book dan melakar apa yang terlintas di hati. Hujan turun disamping guruh di langit bersama garisan pen pilotku di atas kertas. Maka keluarlah imej2 poyo.

Ooo malam ini juga kita akan menyambut Hari Malaysia yang jatuh pada 16 Sept 1963 dimana peristiwa penyatuan Sarawak, Sabah & Singapura membentuk Negara Malaysia berlaku. Cuti esok ye. Lupakan Mat Sabu…jangan diingat Sutradara oleh Jins  dengan Bukit Kepong dan berikan bintang pada gambar Sarjan Hassan.

Seolah petang tadi awan gembira mengkhabarkan bahawa esok cuti dan hujan pun turun membasahi bumi bersama kedinginan merangkul perasaan syahdu menyelimuti hati dengan kedamaian bertakhta di tiap jiwa anak-anak bangsa….adoyaiii ramai yang tak suka bahasa sajak ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: