PATUT ADA SATU

Aku bukan ejen menjual buku ini malah tidak sama sekali untuk mendapat komisen pepe pun kalau buku ni laris dipasaran. Cumanya aku rasa terpanggil untuk post kat sini supaya kengkawan semua beli satu dan simpan di rumah. Sebuah usaha daripada Dato’ Ismail Dictionary. Penceramah ulung sedap percakapannya terhibur kita.

Kalau gi jenjalan mana2 bawa sekali menjadi teman untuk membuat rujukan. Contoh kalau nak sembahyang jama telupa caranya misal kata, buku ni boleh kasi tunjuk. Macam2 lagi lah soal syariat ni. Terpulanglah ye, tak paksa yo.

Isi buku INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT ini merupakan panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain kanak-kanak, penekanan pendidikan remaja, hukum-hakam muamalat (jual beli), munakahat (nikah kahwin dan rumah tangga) serta amalan zikir, doa dan adab. Semua ilmu bersumberkan al-Quran dan hadis sahih. Teknik penyampaian buku ini ringkas dan tepat dalam bentuk carta, jadual dan rajah.

Semua doa, bacaan dan zikir boleh dibaca dan dihafal dengan mudah. Langkah amalan disampaikan mengikut turutan step by step. Media fotografi warna penuh digunakan untuk menunjukkan perkara yang realistik.

Harganya rm55.00, hard cover ko. Pesanan online klik sini…aku dah beli satu..tadaaaaaaaaaaa

4 Responses to “PATUT ADA SATU”

  1. Diket Says:

    Saya dah memang ada. Lama dah beli. Betul memang bagus sebagai panduan amalan & ibadah kita hari-hari. Even anak saya nak hafaz doa-doa harian pun guna buku ni. Thanks for sharing bro :]

  2. Manisah Says:

    nak beli juga la..ada online ja ka, kedai buku biasa ada tak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: