JEJAK athlit

Selepas sahur aku terpanggil untuk mengingat athlit lampau yang tersohor. Maklumlah kan olimpik dah dekat, acara track & field memang ditunggu2. Terus aku melakar athlit hebat sekitar tahun 70 an dulu yang bernama Lee Evans. Manusia pertama dengan timing bawah 44 saat dlm acara 400m.

Sungguh dulu aku sangat fanatik  dengan sprinter dari US team kerana tetiap kali temasya olimpik barisan athlit dia oang je yang memonopoli acara sprinter ni. Team USAC Track & Field ni beso beb. Funding mak nenek jangan citer. Namun masa berubah, athlit Jamaica telah mengambil alih tempat mereka dalam kategori manusia terpantas di dunia dan sewaktu dengannya.

Ketika dulu, kelibat dia oang ni aku tertonton dalam rancangan world of sports dan bila terpancul di TV blck & white sekitar tahun 1970 an….wah bukan main syok lagi den masa tu sehingga tak berkelip biji mata. Den dlm sekolah rendah di masa tu, nengok tv pun tumpang umah jiran atau di kedai2. Klik Lee Evans kepada kengkawan yang minat menjejak kasih Mamat ni….nak ajak minum teh gi la sano, ado lagi masih hidup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: