GELANDANGAN

Mereka kurang bernasib baik, mereka tertewas dalam hidup dan mungkin juga telah tertulis nasib mereka sebegitu. Macam2 kes mereka terjadi cenggitu. Kita masih belum tahu lagi, adakah akan jadi seperti mereka. Tuhan maha kaya hidup jangan sampai menongkat langit….perlu beringat. Ewah cam bagus gue.

Gelandangan memang ramai di KL atau bandar2 besar. Bantuan untuk para homeless memang sudah lama dibuat oleh kengkawan lain dari Bandaraya maju seluruh dunia dan semenjak 2 menjak ini menular ke sini, aku kira negara kita pun sama maju setanding dengan mereka. Maka lahirlah program2 seperti ini dimana kengkawan kita mana yang ada masyuk lebih dan kelapangan menyumbang kearah program yang amat disanjung ini.

Aku telah menyusuri menemui kengkawan ini bersama geng 1 Charity, geng CAR dan TT Kuda pada Jumaat lepas. Ini aktiviti secara rasmi bersama kengkawan lain yang mana sebelum ini hanya memandang sahaja dan tidak pula rasa cam hendak mendekatinya mereka. Kali ini berpeluang membantu mereka memberi makanan serta berborak2 dengan pelbagai kisah. Terjumpa ayam beso lak semasa di Jalan Pudu, masa tu jam 2 pagi. Ada dalam video clip.  Dia oang bela lah…sape lagi. Sebuah pengalaman dengan sebuah sketsa dan video klip dengan lagu terasing dari aruah Sudirman.

http://www.youtube.com/watch?v=in58QzAHqnE

Advertisements

One Response to “GELANDANGAN”

  1. Azrul Adnan Says:

    semoga mereka tabah menjalani kehidupan. kita harus bersyukur dengan apa yang kita ada. kan uncle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: