KAPAS KALI KE 2

myInilah gambar yang ditangkap oleh Din Tawang ketika aku melintas ke garisan penamat dalam acara Kapas Marang Swimathon ahad lalu. Ada tak sape2 nak berkenalan dengan aku…wakakaka. Masa yang aku buat telah tersasar merundum 5 minit dibandingkan pada edisi 2011 yang lalu, walaupun teknik renangan aku dah ejas terdaya yang mampu ketika meredah arus dan ombak.

Berenang dengan boya penanda pada setiap jarak 500m memudahkan sighting tapi permulaan yang agak lewat menyebabkan arus di Pantai Kelulut semakin kuat menarik ke tengah semula. Kayuh libas tak sampai dan kicking pun sampai lenguh kang cramp lagi nyanya – tengok garisan pasir di dasar tak berubah maknanya macam berenang setempat. Adohh kekadang aku diving pastu swim balik.

Semasa di rr Gambang sempat aku cadang pada Unc. Chan supaya tahun depan ejas balik flag off mula awal pukul 7.30am, jangan buat lambat sangat pasal tak adil pada beginner dan slow macam aku ni.

Belon dan gerbang di garisan penamat sudah tak ku hiraukan dan aku dah mula kuciwa untuk membuat personal best ke apa lalu aku mengambil keputusan menukar bering ke arah lain. Akhirnya landing tersasar 300 m dan belari mengejar finishing line macam ala2 tri pulak. Masa belari stamina masih ada lagi macam boleh layan 5km running lagi…ewah berlagak. Walau apa pun alhamdulillah aku diizinkannya untuk selamat sampai ke seberang dengan masa 3:15.02 s.

Sebuah video klip suka2 sebagai kenangan KM 2013, wah bukan seronok dia oang berborak dengan heidi gan…..kumpulan dari geng chap ayam tri. Best korang semua, tahun depan jangan jemu untuk mencuba lagi. Setahun lagi cuba baiki teknik renangan dari semasa ke semasa kerana swim ni bergantung pada 100% teknik…tu kena ingat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: