KISAH LARI SABTU/AHAD

cenderahati vc 2Sempena larian gegar hari Sabtu lalu, aku hadiahkan cenderahati kepada Datuk Naib Canselor berupa sebuah drawing dengan 3 pelari mewakili 3 bangsa utama iaitu India/Melayu/Cina berlatar belakangkan DTC dan Bukit Centa. Lebih manis aku pulak terpodium dapat no 3 kategori Veteran. Sebuah tropi dan hamper pengubat duka setelah dilanda masalah jual beli rumah pada malamnya dan juga perlu menyiapkan drawing ini. Entah berapa jam aje aku tido….mungkin 2/3 jam ajer aku dah lupa.

Pada keesokannya pula aku merempit untuk  Desa Park City park cityrunRun dengan mengunakan bib Azan setelah dia tak dapt datang desebabkan kekangan kerja di Ipoh. Kesudahannya aku tamatkan larian dengan masa 54 minit, jarak masa yang sama ketika menarah bukit cinta sebanyak 2 loops. Pehh laluan lagi berbukit dan lebih tough dari larian gegar. Race dan bukit memang tak dapat dipisahkan….jika dipisah juga maka pincanglah pace serta irama…ewah. Jika naik slow bila turun laju lah balik.

Lihatlah gambar aku nampak macam terlebih muatan dipingang kerana tak sempat simpan beg tu akibat dari kekangan masa ngam-ngam aje sampai dah terus flag off. Dalam beg hijau ni memacam ada, baju, camera, kunci entah apa jenis sampah sarap pun ada. Gambar oleh Crew Larian Gegar dan Tey Eng Tiong  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: