AKU TRAIL/LAGU

Solomon xtrail run semalam aku tamatkan dengan masa 67 minit (agak2 je pasal stop watch casio aku tetiba jem). Keluar dari kawasan stadium terus menuju ke ladang ragut luas dengan menempuh belbagai halangan lopak air, kandang kayu, becak dan berbukit. Jahanam kasut newton aku. Boleh blah sama motion isaac teori, graviti apa ke – pasal lumpur melekat pada kasut terbenam pulak tu.

Pace 5 minit aku hanya dapat bertahan sejauh 5km sahaja dan selepas itu kucar kacir menjadi sekejab 6 minit/7 minit kerana halangan2 ala x-trail yang mencabar kaki dan badan.

Bila mental tak keruan bahana trail itu yang asalnya 10km menjadi 11.4km maka sering aku menyanyi2 lagu yang aku ingat seperti kamelia…jangan tunggu lama2…apo nak dikato dll. Kekadang tersasul2 lupa lirik dalam mencunggap2….klako sungguh. Lelama sampai jugak ke finishing line dengan sedikit henjutan bila kaki dah mencecah track stadium….biasalah grrrr setelah slow di spanjang race.

Berbaloi race ini pasal dapt baju, topi, medal, sijil, b’fast dan berlari dengan kos lebih dari rm150 walaupun fees hanya rm60. Tahun depan panjang umur insyallah berjumpa lagi dengan episod yang berbeza pulak. Harus aku pakai kasut/tayar yang ada bunga sikit macm macellin/newton terra.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: